Nyheter

Uppdaterad 2019-01-30: Här finns information om det som är aktuellt hos Kennel New Era, kurser, promenader kennelträffar och annat. Vill du se det nyaste uppdateringarna och mängder med bilder – följ oss på Facebook – länk på startsidan

Uppdaterad 19/2 2019

Info om Mentalbeskrivning finns längre ner.
Ny sida som handlar om "Hundmat" är upplagd.
Datum för pälsvårdskurs för valparna i B2 och C2 kullarna finns nu längre ner på sidan.
Tess är parad och vi väntar förhoppningsvis valpar med leverans i juni 2019. Läs mer på valpsidan.

Vi väntar valpar med leverans i april

Andra saker som planeras

Valpar

Stuvsta

Tess är parad och vi väntar förhoppningsvis valpar med leverans i juni 2019. Läs mer på ”valpsidan”

Kennelträff 2019

Vårsta

Vi planerar för fullt nästa års kennelträff som kommer att gå av stapeln den 24 augusti 2019. Mer information om plats och aktiviteter kommer. Vill du se bilder från våra tidigare kennelträffar gå in på vår FOTOSIDA.

Mentalbeskrivning -MH

Nu är det dags för hundarna födda 2016 och 2017 att göra MH. Vi har bokat uppfödar MH på Gävle Brukshundklubb helgen den 11-12 maj 2019. De hundar som är på foder anmäler och betelar vi för. Övriga går in på länken nedan och skapar ett konto på SBK och gör anmälan där. Kostnad 600:-. Sista anmälan 19 april. Har du frågor hör av dig till Yvonne på 0708 327 329

Nu har vi startat noseworkkursen med fyra New Era-hundar – Xena, Snygg-Sigge, Boris och Siri. Så duktiga allihop! Tusen tack för en bra kurs MG Hund!

Valpkurs

Valpkurs för valparna från B2 och C2 kullarna kommer att vara 23/4, 29/4, 7/4, 14/4 & 21/4. Kursen avser att hjälpa dig och valpen till ett fint samarbete och ge dig  stor kunskap om hur du ska gå till väga för er relation ska bli väl fungerande i vardagen. Kostnad 1000 kr/valp. Går du både valpkursen och viltstpårskursen blir priset 1600 för båda.

Viltspårskurs för valpar

Viltspårskurs för valpana från B2, C2 och D2 kullarna kommer att hållas i Vårsta  15-16 juni. Kostnad 1000 kr/valp. Går du både valpkursen och vitstpårskursen blir priset 1600 för båda.

Pälsvårdskurs för valparna

Pälsvårdskurs för valparna från B2 och C2 kullarna kommer att vara 5/5. Då får du lära dig hur du ullkammar och sköter din hunds päls till vardags. Kursen är gratis.

varför viltspår

För att hunden ska må bra behöver den aktiveras. Viltspår är en av de bästa mest naturliga aktiviteter en hund kan göra. Hundens nos är dess utan tvekan bästa sinne och att få använda sig av den gör verkligen hunden både trött, stimulerad och lycklig. Jag vågar påstå att viltspår tillsammans med nosework överlägset är den bästa aktiveringen för våra hundar och mår hunden bra och är stimulerad får du en mycket lättare vardag tillsammans med din hund.

Hundar gör livet bättre

Stäng meny