Våra dvärgschnauzer

Hanar/Males

Här kan du läsa om våra avelshanar

Tikar/Females

Här finns de tikar vi planerar att para framöver

Arbetande dvärgschnauzer/Working dogs

Här finns alla våra duktiga hundar som arbetar på olika sätt - Terapihundar, spårhundar, rallydynadshundar, lydnads och agilityhunar

För mig är målsättningen i stort att föra rasen framåt genom att både bevara och förbättra. Det är ett mycket spännande arbete som kräver massor av engagemang
Yvonne Winberg

pälsvård

Dvärgschnauzer är en trimras som kräver sin tid. Den sträva pälsen ska trimmas för att kunna stöta ifrån sig smuts och väta. Detta bör ske minst 5 gånger per år, och dessemellan ska den ullkammas  varje vecka. Den behöver också badas i benhår och skägg och kammas så den hålls tovfri. Det är inte en klippras. Trimning är inte smärtsamt för hunden utan det är död päls som plockas av.

mentalitet

Dvärgschnauzer har en god balans mellan vaksamhet och lugn. Rasen har integritet och är läraktig, alert, nyfiken och uthållig. En stor hund i litet format som med god uppfostran blir en utmärkt följeslagare. Den tycker om att vara aktiv och gillar allsköns former av lek, aktivering och träning. Det är nästan omöjligt att trötta ut den, då den är mycket konditionsstark och livlig när den är ute. Men i gengäld är den lugn inomhus.

hälsa

Allmänt sett är dvärgschnauzer robust, frisk och stark med lång livslängd. Den har precis som alla småraser en del problem med tänderna, vilket gör att tänderna behöver borstas och hållas fria från tandsten. Ögonsjukdomar är ett litet problem i rasen.

Att äga en hund ska vara glädje