Kennel New Era - dvärgschnauzer

Varmt välkomna till oss här på kennel New Era. Vi driver en liten kennel belägen i Huddinge utanför Stockholm där vi föder upp dvärgschnauzer peppar & salt och svart & silver i liten skala.

Vår kennel är en av mycket få kennlar som satsar helhjärtat på att få fram arbetande dvärgschnauzers och sätter mentaliteten som främsta avelsmål. Flera av våra hundar är utbildade Besöks-, Terapi- & Läshundar och arbetar både inom skola och vård.

Ett brinnande intresse är viltspår och nosework eftersom detta är en naturlig och fantastiskt bra aktivering för hunden. New Era har flertalet hundar som uppnått titeln Viltspårschampion och vi arrangerar regelbundet kurser för olika nivåer i viltspår.

Vårt avelsmål är att föda upp pigga, frimodiga, orädda, framåt, arbetsvilliga och friska dvärgschnauzers som har det rätta utseendet och riktigt sträva pälsar.

Vi gör allt vi kan för att våra valpar ska vara väl rustade för livet och bli så underbara familjemedlemmar som möjligt. Slutmålet är att merparten av hundarna ska vara meriterade på olika sätt, framförallt mentalt men även utseendemässigt. För att nå dit lägger vi väldigt mycket engagemang på hur valparna föds upp och stimuleras och tränas medan de är kvar hos oss och det engagemanget fortsätter även när hunden flyttat hem till dig. Därför erbjuder vi valpkurser och stöttar er genom de utmaningar ni kan uppleva med er nya familjemedlem.
Vår kennel har tillstånd från Svenska Jordbruksverket att bedriva uppfödning i den omfattning vi gör och Med Beröm Godkänt från Svenska Kennel Klubbens kennelkonsulent som varit här på oanmält besök.

Yvonne Broberg

Jag är utbildad hundinstruktör, figurant för mentalbeskrivning hund, hundfrisör, terapihundsförare, diplomerad hunduppfödare och innehavare av kennel New Era. Det är jag som sköter och tränar våra hundar, tar de flesta bilderna och föder upp våra valpar. Jag har ett stort intresse och en gedigen kunskap om hund och håller kurser för våra valpköpare.

Björn Winberg

Björn är min sambo och den som alltid finns vid min sida och kommer med många idéer och förslag. Han älskar att busa med hundarna och gör många av mina bilder och filmer möjliga. Dessutom hjälper han till med allt från fotografering till utfodring av våra hundägare.

aktiviteter

Det är mycket viktigt för oss att våra valpar får ett fint liv, blir aktiverade och stimulerade på ett för hunden bra sätt. Därför ordnar vi många aktiviteter för dig som valpköpare. Vi finns också för alla dina funderingar och frågor och vill att du ska vända dig till oss om du behöver hjälp.

Trimsalong New Era K9 Care

Trimsalong New Era K9 Care, erbjuder din hund trimning, bad, kloklipp eller puts för utställning.

Viltspårskurser

Vi ordnar både ”valpspårskurs”, kurs  för att klara anlagsprovet och sedan fortsättningskurs för att bli viltspårschampion. Det här är en av de bästa och mest naturliga aktiviteterna du kan göra med din hund och något som vi brinner mycket för.

kennelträffar

Varje år bjuder vi in alla kennelns hundar till kennelträff. Då provar vi på olika aktiviteter och har en härlig dag tillsammans. Vill du se bilder från våra tidigare kennelträffar, gå in på fotosidan.

valpkurser

När en valpkull flyttar från oss är det av mycket stor vikt att du och valpen får en bra start tillsammans. Därför erbjuder vi  valpkurs där ni får lära er det viktigaste för en bra start och en bra relation tillsammans. Vi tränar med positiva metoder.

Andra aktiviteter

Vi har också kennelpromenader, valpkullsträffar, träningsgrupper för t ex rallylydnad eller nosework, ordnar Mentalbeskrivningar och BPH, en härlig samvaro på hundutställningar och annat skoj tillsammans.

Jag är utbildad hundinstruktör och håller en del av kurserna själv. Ibland anlitar jag andra instruktörer för kursverksamhet. Håll utkik på sidan om Nyheter för att se aktuella händelser.

Vi välkomnar dig som valpköpare som har lite mer ambitioner med ditt hundköp och som tycker att det låter kul att vara en del av Team New Era.

Kennel New Era

  • Fågelvägen 27, 141 40 Huddinge
  • mail@kennel-newera.se
  • 0708 327329
Stäng meny