Kennel New Era - dvärgschnauzer

Varmt välkomna till oss här på kennel New Era. Vi driver en liten kennel belägen i Huddinge utanför Stockholm där vi föder upp dvärgschnauzer peppar & salt och svart & silver i liten skala.

Vår kennel arbetar helhjärtat på att föda upp mentalt stabila dvärgchnauzer som klarar dagens vardag och blir en fantastisk följeslagare till sin människa. I dagsläget har kenneln sju hundar utbildade till Besöks-, Terapi- & Vårdhundar som arbetar både inom skola och vård och fler är på gång. Vi har även en hund som är utbildad Service- och Signalhund (Assistanshund) och en under utbildning.
Av kennelns 142 uppfödda valpar är 74 mentalbeskrivna eller har genomfört BPH (2022).

New Era är din helhetslösning för ett härligt hundliv.
Vi gör vårt yttersta för att våra valpar ska vara så väl rustade och förberedda som möjligt för att liv med er. Det innebär noga utvalda avelsdjur avseende både mentalitet och hälsa, extensiv miljöträning och socialisering för valparna, bästa tänkbara utfodring, bara för att nämna några delar.

När du väl har fått din hund ser vi till att ni utvecklas och lär er tillsammans genom vårt breda kursutbud som innefattar bl.a. valpkurs, fortsättnigskurs, noseworkkurs, viltspårskurs, klickerkurs, aktiveringskurs mm.

För att din hund ska var så bekväm och snygg som möjligt erbjuder vi trimning och kloklippning i vår hundsalong.
Utöver detta så anordnar vi även ett antal olika sociala aktiviteter för våra valpköpare och deras hundar t.ex. kennelpromenader, kennelträffar och valpkullsträffar mm.

När du köper en hund från New Era så får du också över två decenniers erfarenhet inom hunduppfödning, hundträning och hundutfodring i ryggen när du behöver stöd och stöttning eller har funderingar gällande hund.
Vi brinner för att föda upp bra hundar och för att de ska få ett så bra liv som möjligt hos dig.

Ett brinnande intresse är viltspår och nosework eftersom detta är en naturlig och fantastiskt bra aktivering för hunden. New Era har flertalet hundar som uppnått titeln Viltspårschampion och vi arrangerar regelbundet kurser för olika nivåer i viltspår.

Vårt avelsmål är att föda upp pigga, frimodiga, orädda, framåt, arbetsvilliga och friska dvärgschnauzers som har det rätta utseendet och riktigt sträva pälsar.

Vi gör allt vi kan för att våra valpar ska vara väl rustade för livet och bli så underbara familjemedlemmar som möjligt. Slutmålet är att merparten av hundarna ska vara meriterade på olika sätt, framförallt mentalt men även utseendemässigt. För att nå dit lägger vi väldigt mycket engagemang på hur valparna föds upp och stimuleras och tränas medan de är kvar hos oss och det engagemanget fortsätter även när hunden flyttat hem till dig, genom vårt stöd genom hela hundens liv.

Vår kennel har tillstånd från Svenska Jordbruksverket att bedriva uppfödning i den omfattning vi gör och Med Beröm Godkänt från Svenska Kennel Klubbens kennelkonsulent som varit här på oanmält besök vid flera tillfällen. (

Yvonne Winberg

Jag är utbildad hundinstruktör och Assistanshundsinstruktrör på Svenska Service- & Signalhundsförbundet, figurant för mentalbeskrivning hund, hundfrisör, terapihundsförare, diplomerad hunduppfödare och innehavare av kennel New Era. Det är jag som sköter och tränar våra hundar, tar de flesta bilderna och föder upp våra valpar. Jag har ett stort intresse och en gedigen kunskap om hund och håller kurser för våra valpköpare.

Björn Winberg

Björn är min sambo och den som alltid finns vid min sida och kommer med många idéer och förslag. Han älskar att busa med hundarna och gör många av mina bilder och filmer möjliga. Dessutom hjälper han till med allt från fotografering till utfodring av våra hundägare.

Valparna

För att våra uppfödda valpar ska bli väl rustade för livet och så underbara familjemedlemmar som möjligt gör vi en massa saker för att socialisera och miljöträna dem. Från tre veckors ålder lever de tillsammans med oss och flockens övriga hundar för att få ett fungerade hundspråk och fungera med andra hundar. De får också träffa nya människor och barn, träna sig på att åka bil, promenera i centrum, vara nära tågspår, titta på andra djur, bli hanterade och kammade, vänja sig vid klippmaskin och andra trimverktyg osv. De är också näringsmässigt uppfödda på allra bästa sätt för att slippa onödiga problem med sin hälsa.

aktiviteter

Det är mycket viktigt för oss att våra valpar får ett fint liv, blir aktiverade och stimulerade på ett för hunden bra sätt. Därför ordnar vi många aktiviteter för dig som valpköpare. Vi förväntar oss att du som valpköpare fortsätter att aktivera hunden med vardagliga aktiviteter och andra saker så att hundens liv blir innehållsrikt och stimulerande. Vi finns också för alla dina funderingar och frågor och vill att du ska vända dig till oss om du behöver hjälp.

förmåner

Alla våra valpköpare har förmånen att få 10% rabattSvenska Pedagoghundsinstitutets utbildning till Licensierat Besöks- och Terapihundsteam.

Alla våra valpköpare har även 10% rabatt vid inköp hos PARMA hundprodukter. För att få rabattkod hör av dig till mig.

Trimsalong New Era K9 Care, erbjuder din hund trimning, bad, kloklipp eller puts för utställning.

Viltspårskurser

Vi ordnar både ”valpspårskurs”, kurs  för att klara anlagsprovet och sedan fortsättningskurs för att bli viltspårschampion. Det här är en av de bästa och mest naturliga aktiviteterna du kan göra med din hund och något som vi brinner mycket för.

mentaltester

Det är mycket viktigt att veta hur hundarna är mentalt både för oss uppfödare, men även för er hundägare. Därför vill vi att så många som möjligt av våra uppfödda valpar gör MH (Mentalbeskrivning Hund) eller BPH (Beteende och Personlighetsbeskrivning Hund). Ungefär en gång om året ordnar vi sådana tillfällen så att du och din hund kan delta.

kennelträffar

Varje år bjuder vi in alla kennelns hundar till kennelträff. Då provar vi på olika aktiviteter, har föreläsningar i olika ämnen och har en härlig dag tillsammans. Vill du se bilder från våra tidigare kennelträffar, gå in på fotosidan.

valpkurser

När en valpkull flyttar från oss är det av mycket stor vikt att du och valpen får en bra start tillsammans. Därför erbjuder vi  valpkurs där ni får lära er det viktigaste för en bra start och en bra relation tillsammans. Vi tränar med positiva metoder.

Andra aktiviteter

Vi har också kennelpromenader, valpkullsträffar, träningsgrupper för t ex rallylydnad eller nosework, ordnar Mentalbeskrivningar och BPH, en härlig samvaro på hundutställningar och annat skoj tillsammans.

Jag är utbildad hundinstruktör och håller en del av kurserna själv. Ibland anlitar jag andra instruktörer för kursverksamhet. Håll utkik på sidan om Nyheter för att se aktuella händelser.

Vi välkomnar dig som valpköpare som har lite mer ambitioner med ditt hundköp och som tycker att det låter kul att vara en del av Team New Era.

Kennel New Era