Kennel New Era

Varmt välkomna till oss här på kennel New Era. Vi är en liten kennel belägen i Huddinge utanför Stockholm som föder upp dvärgschnauzer peppar & salt och svart & silver i liten skala. Vi är en av mycket få kennlar som satsar på att få fram arbetande dvärschnauzers och sätter mentaliteten som främsta avelsmål. Flera av våra hundar är utbildade Besöks-, Terapi- & Läshundar och arbeter både inom skola och vård. Vi brinner också mycket för viltspår eftersom detta är en naturlig och fantastiskt bra akrivering för hunden. Vi har flertalet Viltspårschampions i kenneln. Vårt avelsmål är att föda upp pigga, frimodiga, orädda, framåt, arbetsvilliga och friska dvärgschnauzers med det rätta utseendet och riktigt sträva pälsar. Vi gör allt vi kan för att våra valpar ska vara väl rustade för livet och bli så underbara familjemedlemmar som möjligt. För att komma dit försöker vi meritera hundarna på olika sätt, både utseendemässigt och mentalt. Vi lägger också mycket engagemang på hur valparna föds upp och stimuleras och tränas medan de är kvar hos oss men också när valpen kommit till dig.

Yvonne Broberg

Jag är utbildad hudinstruktör, figurant för mentalbeskrivning hund, hundfrisör, terapihundsförare, diplomerad hunduppfödare och innehavare av kennel New Era. Det är jag som sköter och tränar våra hundar, tar alla bilder och föder upp våra valpar. Jag har ett stort intresse och en gedigen kunskap om hund och håller kurser för våra valpköpare.

Björn Winberg

Björn är min sambo och den som alltid finns vid min sida och kommer med många ideer och förslag. Han älskar att busa med hundarna och gör många av mina bilder och filmer möjliga.

aktiviteter

Det är mycket viktigt för oss att våra valpar får ett fint liv och blir aktiverade och stimulerade på ett för hunden bra sätt. Därför ordnar vi många aktiviteter för dig som valpköpare. Vi finns också för alla dina funderingar och frågor och vill att du ska vända dig till oss om du behöver hjälp.

Trimsalong New Era K9 Care

Trimsalong New Era K9 Care, erbjuder din hund trimning, bad, kloklipp eller puts för utställning.

Viltspårskurser

Vi ordnar både ”valpspårskurs”, kurs  för att klara anlagsprovet och sedan fortsättningskurs för att bli viltspårschampion. Det här är en av de bästa och mest naturliga aktiviteterna du kan göra med din hund och något som vi brinner mycket för.

kennelträffar

Varje år bjuder vi in alla kennelns hundar till kennelträff. Då provar vi på olika aktiviteter och har en härlig dag tillsammans. Vill du se bilder från våra tidigare kennelträffar, gå in på fotosidan.

valpkurser

När en valpkull flyttar från oss är det av mycket stor vikt att du och valpen får en bra start tillsammans. Därför erbjuder vi  valpkurs där ni får lära er det viktigaste för en bra start och en bra relation tillsammans. Vi tränar med positiva metoder.

Andra aktiviteter

Vi har också kennelpromenader, valpkullsträffar, träningsgrupper för t ex rallylydnad, ordnar Mentalbeskrivningar och BPH, en härlig samvaro på hundutställningar och annat skoj tillsammans.

Jag är utbildad hundinstruktör och håller en del av kurserna själv. Ibland anlitar jag andra instruktörer för kursverksamhet. Håll utkik på sidan om Nyheter för att se aktuella händelser.

Vi välkomnar dig som valpköpare som har lite mer ambitioner med ditt hundköp och som tycker att det låter kul att vara en del av Team New Era.

New era rekomenderar

Om du vill boka tid för kiropraktisk behandling och rehabupplägg för din hund så ringer eller skickar du ett sms till tel. 0702248972. Det går även bra att kontakta oss på mail info@solstrand.se.

Eva Solstrand

Kennel New Era

  • Fågelvägen 27, 141 40 Huddinge
  • mail@kennel-newera.se
  • 0708 327329
Stäng meny