Just nu har vi inga hundar som söker fodervärd

Vad innebär det att vara fodervärd

Att vara fodervärd innebär att du ”får” hunden utan att erlägga någon köpeskilling mot att jag får ta två kullar (tik) eller 6 parningar (hane), allt enligt Svenska Kennel Klubbens avtal och regler.

Vem står för vad

Du står för hundens vardagliga kostnader såsom mat, försäkring, vaccinationer, trimningar mm precis som om du ägde hunden Jag står för alla kostnader som har med aveln att göra.

varför ska man vara fodervärd

Att vara fodervärd betyder att du får den allra bästa hunden i kullen. Du får också all hjälp och stöd du behöver och möjlighet att att resa eller göra annat som inte är hundanpassat medan tiken är hos oss för valpning. Du får också en trevlig samvaro med oss.

Att vara fodervärd till kennel New Era

Så här skriver en av våra fodervärdar om hur det är att vara fodervärd i vår kennel

av Eva-Marie Lydecker Wenström

För 15 år sedan bestämde sig min dåvarande sambo och jag oss för att skaffa en hund. Valet föll då på schnauzer efter många samtal och funderingar.

Ingen av oss hade erfarenhet av rasen så när Kennel New Era och Yvonne sökte efter fodervärd till en tik nappade vi direkt. Så kom vår första fodertik Ebba hem till oss.

Att vara fodervärd till en av Yvonnes hundar visade sig vara det bästa vi någonsin kunnat göra. Allt vi undrade över, alla frågor vi hade, allt stöd vi behövde hjälpte hon oss med. Ebba blev 12 år gammal.

Då Ebba var 2 år föll vi för frestelsen att skaffa henne en kompis, och vad kunde inte vara bättre än att få vara fodervärd igen till en av Yvonnes hundar. Nu blev det en dvärgschnauzer, Nora, som vi kunde välkomna hem till oss.

Nora och Ebba var bra kompisar och dom hade stor glädje av varandra. Inte heller Nora finns längre kvar utan somnade in för några år sedan.

Av en härlig anledning fick jag då chansen att få vara fodervärd till ytterligare en liten tjej, Nova, en s/s tik som jag har fantastiskt roligt med. Hon är utbildad till besöks – och terarpihund och är med mig på jobbet inom äldrevården i Nynäshamn. Stabilare tik får man nog leta efter. Med tanke på Yvonnes engagemang och ihärdiga vilja att föda upp friska och sunda hundar kan jag absolut varmt rekommendera att vara fodervärd till hennes hundar. Aldrig att det någonsin uppstått några problem gällande avtal eller liknande. Tvärtom, Yvonne är den som ALLTID ställer upp och hjälper till om det uppstår någonting gällande hunden. Av henne får man alltid tydliga svar och rekommendationer.

Rätt och slätt, hon vet absolut vad hon håller på med och har ju då gjort i över 15 år!

 

Faktum är att det är väldigt enkelt, tryggt och roligt att få ta hand om en hund från Kennel New Era då jag vet att det är friska och stabila hundar.

Så, är ni i tankar om att vara fodervärd till Kennel New Era tveka inte, och om ni tvekar får ni gärna höra av er till mig!!

elw59@live.se